Product Owner

Functieomschrijving

Hou jij van uitdagingen? Mooi, wij ook!

Bij Fish on Fire streven we ernaar om het onmogelijke, mogelijk te maken. Hoe? Door constant met de klant te blijven communiceren en tegelijkertijd ons team van specialisten de ruimte te geven om te innoveren. Op die manier kunnen wij de klant een digitale oplossing bieden die zijn verwachtingen overtreft. Kan jij ons hierbij helpen?

Wij zoeken een ervaren Product Owner die kan bemiddelen tussen de klant en een creatief team. Iemand die houdt van aanpakken, die niet bang is om grenzen te stellen en die nooit het uiteindelijke doel uit het oog verliest: om digitale producten te maken waar wij en de klant trots op kunnen zijn. Jij daagt klanten met verschillende management niveaus uit in klantsessies.

Kortom: Zakelijk schaken voor gevorderden!

A day in the life…

Wij werken SCRUM, over deze methodiek hoeven wij jou niets uit te leggen. De werktijden zijn flexibel maar de daily om 09:00 is vaste prik voor het hele team. Hier worden lopende projecten doorgenomen, vertel je waar je gisteren mee bezig bent geweest en wat er voor vandaag op de planning staat. Na de meeting neemt iedereen een bakkie en gaat aan de slag.

Elke dag is anders bij een digital agency, maar in principe zit jij als product owner aan tafel bij de klant, om te sparren over nieuwe diensten en functionaliteiten voor de mobile app of platform waar we op dat moment mee bezig zijn. Jij vertegenwoordigt het belang van de klant maar tegelijkertijd weet je ook verwachtingen te managen. Hierdoor kan jij exact de prioriteiten tussen de verschillende projecten en binnen een project bepalen voor het team.

In de product backlog vertaal jij de wensen van de gebruikers en de stakeholders naar concrete user stories, zodat je binnen een zelfsturend en multidisciplinair team, in een sprint van 2 weken alle sprintdoelen behaalt!

Doordat onze klanten erg verschillen in grootte, ontwerpen en bouwen wij applicaties voor een breed scala aan bedrijven: van scale-ups tot grote internationale enterprises. Je bevindt je dus constant in interessante omgevingen. Fish on Fire zoekt daarom ook iemand die met verschillende stakeholders overweg kan, en deze stakeholders op maat kan begeleiden met design sprints, adviestrajecten, of anders (jij bepaalt!).

Een open bedrijfscultuur en het welzijn van onze werknemers staan bij ons hoog in het vaandel. Wij lunchen elke dag met z’n allen en op vrijdag bestellen wij wat lekkers. Tussen het werken door kun je je collega’s uitdagen voor een potje tafeltennis of ontspannen in onze “woonkamer”.

Wat zoeken wij in een product owner?

 • Focus: Wat heeft op dit moment prioriteit? Jij weet wat de visie is van de klant en het team, en tussen alle wensen en ambities van de verschillende stakeholders door houdt jij altijd je ogen op het doel.
 • Sterke communicatieskills: Jij kunt met elke stakeholder overweg. Je luistert naar de wensen van de klant en je zet deze wensen om tot haalbare doelen voor het team.
 • Besluitvaardigheid: Je neemt je verantwoordelijkheid en bent niet bang om knopen door te hakken.
 • Tijd- en verwachtingsmanagement: Dit sluit aan op het stukje focus. Je zorgt dat je team op schema ligt en dat jouw sprintdoelen haalbaar zijn.
 • Openheid: Door open te zijn naar de klant en het team toe met een duidelijke product backlog, weet iedereen waar hij aan toe is. Openheid werkt feedback in de hand waardoor aanpassingen bijtijds gemaakt kunnen worden.
 • Pragmatisch visionair: Je bent continu bezig waarde te maximaliseren en daarom zal je ook binnen het team mensen moeten motiveren & uitdagen om zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren. De kunst is hierbij het onzichtbare zichtbaar te maken en mensen mee te nemen in de visie.

Functievereisten

 • WO/HBO werk- en denkniveau;
 • Vloeiend Nederlands en Engels in woord en geschrift;
 • Gecertificeerde Product Owner;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een digital agency omgeving (of met Scrum Agile);
 • Je bent technisch onderlegd en goed in staat om met de klant in mogelijkheden te denken en, met onze developers, technische uitdagingen op te lossen;
 • Je weet de juiste vragen te stellen om zo de requirements en prioriteiten in kaart te brengen.


Wat bieden wij jou?

 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak;
 • Voldoende ruimte voor zelfontplooiing! (wij besteden 20% van onze tijd aan kennis en innovatie);
 • 25 vakantiedagen op basis van 40 uur;
 • Pensioenregeling;
 • Bonusregeling;
 • Een hecht team en toffe projecten!


Over Fish on Fire

Wij zijn digital agency Fish on Fire. Wij hebben een gezellig, professioneel en leergierig team van zo’n 15 specialisten. Waar wij gelukkig van worden? Ons vastbijten in complexe vraagstukken en ze oplossen met prachtige apps, web apps en platforms. Hoe doen we dat? Met een gezonde dosis passie, expertise en creativiteit. En door flink te knallen, natuurlijk. Wij geloven niet in een hiërarchische top-down structuur. Wij zijn een platte organisatie waarin iedereen een stem heeft. En op vrijdag? Sluiten we de week af met een biertje.


Help jij ons om digital agency Fish on Fire naar een hoger niveau te tillen? Solliciteer nu!